AVSLUTAT: Produktchef Trafiklab till Samtrafiken

Den ökande digitaliseringen av vårt utbud har ändrat kund- och köpbeteenden radikalt inom person- och kollektivtrafiken. Vi står inför en strukturförändring som påverkar hela spelplanen.

Samtrafikens ambition är att vara branschledande inom tre fokusområden: kollektivtrafikdata, branschstandarder och kombinerat resande. Vi utvecklar samarbeten och erbjuder tjänster inom informations- och biljettlösningar för kollektivtrafikbranschen i syfte att skapa ett gemensamt mervärde för våra ägare, vilket gynnar både trafikaktörer och resenärer.

Vi ägs av 34 partners från kollektivtrafikbranschen: alla regionala kollektivtrafikmyndigheter samt merparten av de kommersiella trafikoperatörerna. Vi samverkar med ytterligare 21 aktörer.

Samtrafiken har länge varit navet för all trafikdata i Sverige. Utifrån det har vi kunnat utveckla en rad viktiga och värdefulla tjänster för både trafikföretag och resenärer. Det finns dock en enorm kreativitet och kompetens utanför vår bransch som skulle kunna bidra till att utveckla kollektivtrafiken. Därför skapades Trafiklab, en community för öppen trafikdata och en plattform för framtidens tjänster inom kollektivtrafik. Där kan fristående utvecklare kostnadsfritt ta del av all den information – både statisk och dynamisk – som kollektivtrafiken genererar dagligen.

Vår Produktchef och ansvarig för helheten kring Trafiklab går nu vidare till nya spännande utmaningar och vi söker nu dig som vill ta över och vara med och skapa framtidens kollektivtrafik.

Ansvarsområden

Dina ansvarsområden kommer att vara att:

·       Ansvar för webbplattformen trafiklab.se, vilket innebär att förmedla krav på dess förvaltning, konkretisera behov av utveckling samt identifiera, prioritera och kanalisera krav på våra egna och andra aktörers dataleveranser

·       Hantera och vårda relationer med strategiskt viktiga datakonsumenter såsom allt från globala IT-jättar till lokala kollektivtrafikaktörer och startups,

·       Kommunikation externt av pågående arbete inom mobilitetsområdet m.m.

·       Kommunicera krav, problem och utvecklingsplaner till ex Trafikverket, Regionala Kollektivtrafikmyndigheter (RKM) samt internt Samtrafiken 

·       Ansvara för workshops och träffar med trafiklab-användare

·       Omvärldsbevaka och driva utvecklingen för öppna data inom kollektivtrafikområdet

Kvalifikationer

Du har en flera års erfarenhet för uppdraget och adekvat högskoleutbildning eller motsvarande.

Som person är du starkt initiativtagande, kan fatta beslut, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du delar gärna med dig av dina kunskaper till omgivningen och du trivs i dynamiska arbetsgrupper och i en agil arbetsmiljö samt i sammanhang där du själv får knyta affärskontakter och tala inför publik.

Det är meriterande om du har erfarenhet från kollektivtrafikbranschen. 

Övrigt                                                     

Arbetet innebär tjänsteresor 4-5 gånger inom Sverige.  Du tillhör avdelningen Strategi och Affärsutveckling och kommer även arbeta i nära samarbete med Förvaltningsledare,
Produktägare Data samt Behovsanalytiker.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning. Vårt kontor ligger i det centralt placerade och nyrenoverade Kollektivtrafikens hus, vägg i vägg med Stockholms Centralstation.

För mer information och ansökan

Sänd din ansökan med CV och personligt brev till ann.bakke@lumenova.se . Ansökningar behandlas löpande. Eventuella frågor besvaras av Elias Arnestrand, Elias.Arnestrand@samtrafiken.se, tel. 070-762 3848.

Om Samtrafiken

Samtrafiken gör kollektivtrafiken smartare. Vi skapar mervärde för hela branschen genom att koppla samman landets offentliga och privata trafikaktörer, koordinera hela landets kollektivtrafikdata samt utveckla och förvalta biljett- och betalstandarder. Genom Samtrafiken ges möjlighet att kombinera och sälja både egna och andras reseutbud. Tillsammans når vi längre.

Mer information om oss hittar du på vår hemsida eller i vår film.

 

Ann Bakke